Om Fluffiga Öron (Fluffi)

Vi är två hundentusiaster som under åren haft flera olika raser att ta hand om såsom Labrador, Golden Retriever och Foxterrier.
Till slut blev det en ras vi föll för, Engelsk Cocker Spaniel.

Fluffi är en kennel som föder upp Engelsk Cocker Spaniel. Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben med nr. 20190153. Alla våra hundar är renrasiga och levereras med veterinärintyg och auktoriserad stamtavla.
Kontakt: cah0077@icloud.com
Innehavare: Christer Holm

Om rasen

Detta är en ras som kräver en del förkunskaper om hundar och är således inte att rekommendera som första hund. Men sen, vilken upplevelse! Rasen är mycket intelligent och hittar hela tiden på nya tricks för att få sin vilja igenom. Den vet att den är söt med sina långa vackra öron och utnyttjar detta till fullo. Den har även mycket höga tankar om sig själv. Det är här den tidigare hunderfarenheten underlättar. Du får inte vara lättlurad för då är du bortfintad direkt av din Cocker. Den är obrottsligt lojal mot matte och husse och är en duktig vakthund. Den är dessutom en jakthund, stötande fågelhund, men inskränker sig normalt till att jaga fåglar. Den är väldigt människovänlig och en Cocker springer normalt aldrig bort utan vill vara med matte och husse hela tiden. Den är således en alldeles utmärkt familjehund under dessa förutsättningar. Sammanfattningsvis får man mycket hund i ett behändigt format som älskar människor och inte rymmer. Rätt skött blir den en vän för livet!

Könsskillnader

Hanar och tikar skiljer sig åt temperamentsmässigt. Cockerhanen har kul hela livet och leker tills dess tid är ute, sorglös typ. Dessa kan även utvecklas till mattes egen livvakt. Tikarna är lugna och harmoniska, har ofta ledaregenskaper men är inte särskilt lekbenägna. Dessa kan utvecklas till husses bästis.

Pälsens egenskaper

Cockern har en fantastiskt vacker päls och dess teckning varierar mycket. Denna kan vara röd (guldbrun), svart, mörkbrun, grå och sobel (svart / guld) till blandningar härav. Vanligt förekommande är en basfärg samt fläckar i avvikande färg, till exempel grå päls med svarta fläckar.

Storlek och livslängd

Dess storlek är behändig, 10-16kg, och medellivslängden är cirka 15år.